6 دلیل رایج بالا نرفتن کرکره برقی
بالا نرفتن کرکره برقی مسئلهای است که صاحبان واحدهای تجاری، مسکونی یا مغازهها ممکن است با آن مواجه شوند و شخصی امکان ورود و خروج نداشته باشد. بنابراین رفع ایرادات آن الزامی است.
بالا نرفتن کرکره برقی، مشکلی است که میتواند عبور و مرور افراد را مختل کند. شاید اکثر افراد فکر کنند که مشکل بالا نرفتن کرکره فقط به نحوه نگهداری و استفاده مربوط است. اما مراحل قبل آن نیز در خرابی یا طول عمر کرکره برقی موثرند. طراحی، تولید و نصب کرکره برقی باید مطابق با اصول و قواعد مهندسی و با قطعات باکیفیت باشد. همچنین تنظیمات اولیه آن درست اعمال شده باشد. در این مقاله به دلایل مهم ایجاد این مشکل میپردازیم.
دریافت مشاوره و درخواست خدمات
تماس با کارشناسان بابادر
دریافت مشاوره و درخواست خدمات
تماس با کارشناسان بابادر
مهمترین دلایل بالا نرفتن کرکره برقی
یکی از مشکلات احتمالی که ممکن است در کرکره برقی به وجود بیاید بالا نرفتن کرکره برقی یا بسته نشدن کرکره برقی است. از جمله مشکلات وقت گیر و اعصاب خورد کن است که دقیقا زمانی که عجله دارید، پیش میآید. در این بخش به دلایل به وجود آمدن این مشکل میپردازیم.
1-خرابی موتور کرکره برقی
دلیل اصلی بالا نرفتن کرکره برقی وجود مشکل در موتور آن است. وظیفه اصلی و مهم موتور کرکره برقی، باز و بسته کردن درب است و باعث میشود تیغهها بر روی ریل حرکت کنند. اگر دچار آسیب یا خرابی شود، نمیتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد و کل روند کاری کرکره برقی به مشکل میخورد. همچنین داغ کردن موتور هم میتواند باعث بالا نرفتن کرکره شود که در این صورت باید موتور را خاموش کرد تا خنک شود. اگر پس از خنک شدن هم، همچنان موتور مشکل داشت، باید توسط تعمیرکار بررسی و تعمیر شود و دیگر از دست ما کاری ساخته نیست.
مطالب مرتبط:
– انتخاب بهترین موتور کرکره برقی
– موتور کرکره برقی توبلار
– موتور کرکره برقی سانترال
– موتور کرکره برقی ساید
2-خرابی پیچ فنر و تیغههای کرکره برقی
یکی از دلایل دیگر خراب شدن پیچ فنر کرکره برقی است. چنان چه این قطعه دچار خرابی شده باشد، حتی اگر موتور کرکره برقی هم سالم باشد، درب درست بالا و پایین نمیشود و در کل عملکرد کرکره برقی به مشکل میخورد.
وجود گیر در تیغهها یا ساییدگی و پارگی آنها، عدم تنظیم استاندارد و همچنین عدم رگلاژ آن نیز باعث اعمال فشار نامتعارف بر روی بخشهای متحرک کرکره برقی میشود.
حتما بخوانید:
3-خرابی برد کرکره برقی
مشکل بعدی بالا نرفتن کرکره برقی، خرابی برد است. لازم است سریعا نسبت به بررسی این بخش اقدام کرده و در صورت نیاز تعمیر یا تعویض شود تا مشکلات موثر بر حرکت تیغهها برطرف شود. ساختار الکرتیکی کرکره برقی دارای ظرافتهای پیچیدهای است که برای برطرف کردن مشکلات آن نیاز به سیمپیچی موتور یا تعویض قطعات گوناگون باشد. لذا بهتر است تعمیر و تعویض این بخش را به متخصص کاربلد بسپارید تا خسارات بیشتری ایجاد نشود.
4-اشکال در اتصال کرکره برقی به برق
اگر اتصالات سیمهای برق یا فیوز برق کرکره دچار اختلال شده باشد، بالا و پایین رفتن کرکره برقی به مشکل میخورد. در این صورت بهتر است تنظیمات برق و صحت اتصال را بررسی کنید و بررسی کنید که فیوز پریده است یا خیر. در این راه از تعمیرکار حرفهای نیز میتوانید کمک بگیرید.
5-خرابی ریموت کرکره برقی
گاهی اوقات بالا نرفتن کرکره برقی ناشی از خرابی موتور یا برد آن نیست و این ریموت کنترل است که دچار مشکل شده است. این ریموت است که فرمان باز و بسته شدن درب را صادر میکند و چونقطعهای حساس است، در صورت ضربه خوردن یا آب خوردگی آسی میبیند. بنابراین هنگام وجود مشکل برای کرکره برقی، ابتدا از سالم بودن ریموت مطمئن شوید. اگر ریموت کار نمیکرد، ابتدا باتری آن را عوض کنید. در صورتی که همچنان مشکل باقی بود، باید ریموت را تعویض کنید.
مطالب مرتبط:
– 6 روش کددهی ریموت کرکره برقی
– انواع ریموت کرکره برقی
– نحوه خام کردن ریموت کرکره پارکینگ
6- وجود مشکل در سنسور چشمی
کرکرههای برقی به وسیله یک چشمی، سیگنالهای ریموت را دریافت کرده و متناسب با آن، بالا یا پایین میروند. اگر پس از استفاده از ریموت، کرکره حرکت نکرد، چشمیها را هم حتما بررسی کنید. چشمی نیز مانند ریموت، قطعهای حساس بوده و آلوده شدن یا ضربه میتواند عملکردش را مختل کند. اگر پس از بررسی و تمیز کردن سنسور، هنوز هم کار نمیکرد، باید توسط متخصص تعمیر یا تعویض شود.
مطالب مرتبط:
– نحوه تنظیم چشمی درب اتوماتیک
بررسی عوامل موثر هنگام بالا نرفتن کرکره برقی
گاهی اوقات ممکن است مشکل به دلیل ایرادات جزئی یا برخی سهل انگاریهایی باشد که توسط خود شما قابل حل بوده و نیاز به تعمیرکار نیست. فقط کافی است هنگام بالا نرفتن کرکره برقی، برخی موارد را چک کنید که در زیر به آنها اشاره کردهایم.
- تمام شدن باتری ریموت کرکره برقی
- خراب شدن فرستنده کرکره برقی
- عدم تنظیم صحیحی کرکره برقی برای میزان مجاز پایین آمدن
- خراب شدن سنسور چشمی
- شکسته شدن فنر کرکره
- تراز نشدن مسیر مسیر قرار گرفتن کرکره برقی
- مسدود شدن مسیر کرکره برقی با زباله یا اجسام دیگر
- قطع برق کرکره برقی
- دستی قفل شدن کرکره برقی
از رفع مشکلات جزئی بالا نرفتن کرکره برقی غافل نشوید
اگر اقدامات لازم جهت برطرف کردن مشکل بالا نرفتن کرکره برقی به موقع انجام نشود، فشارهای زیادی بر بخشهای مختلف اعمال شده و در نتیجه یا موتور میسوزد، یا ریل و تیغهها دچار شکستی میشوند. همچنین بلبرینگ بالایی نیز تحت الشعاع آنها قرار میگیرد. در بیشتر مواقع بالا نرفتن کرکره برقی به دلیل نصب غیر اصولی یا کیفیت پایین قطعات و بخشهای مختلف کرکره است که این چالش با سپردن کار، دست یک نصاب و تعمیرکار ماهر برطرف خواهد شد. تمیز بودن برخی از قطعات مانند ریل و سنسور نیز کار سختی نبوده و اگر هر از گاهی بررسی شوند، دیرتر دچار خرابی خواهند شد.
حتما بخوانید:
– راهنمای نصب کرکره برقی
سخن پایانی
اکثر افرادی که در ساختمانهای تجاری و اداری، فروشگاهها یا منازل خود از درب اتوماتیک و کرکرههای برقی استفاده میکنند، با مشکلات کوچک و بزرگی مواجه شدهاند که یکی از آنها، بالا نرفتن کرکره برقی است. لذا دانستن دلایل به وجود آمدن این مشکل و بررسی یک سری عوامل جهت برطرف کردن آن، جلوی خسارتهای بیشتر را خواهد گرفت. چنان چه سوال یا نظری در مورد این مطلب دارید، میتوانید در قسمت کامنت با ما در میان بگذارید. همچنین اگر قصد تعویض یا خرید کرکره برقی و انواع درب برقی پارکینگ را دارید، میتوانید با کارشناسان مجموعه بابادر تماس بگیرید.